Μάριος Μικές, MSc.
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής CBT
Ο Μάριος Μ. Μικές, γεννήθηκε το έτος 1981 στον Χολαργό Αττικής. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Ζωγράφου και της Καλλιθέας, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης.
Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και το ίδιο έτος πραγματοποίησε εθελοντική πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο Karolinska της Στοκχόλμης. Λίγα χρόνια αργότερα, αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα υπηρέτησε στο Υγειονομικό σώμα του Στρατού Ξηράς. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές πάνω στην Κλινική Ψυχολογία και την Παιδοψυχολογία και ειδικεύθηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων, καθώς και στη Διαλεκτική – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων.
Επιπλέον, είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, όπως επίσης και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.
Μερικές από τις περιπτώσεις με τις οποίες ασχολείται:
- Κρίσεις πανικού
- Άγχος
- Πεσμένη διάθεση
- Κατάθλιψη
- Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
- Διαταραχές διάθεσης και συναισθήματος
- Αγχώδεις διαταραχές γενικότερα
- Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων
- Απώλεια – Πένθος – Αποχωρισμός
- Συμβουλευτική ζεύγους
- Συμβουλευτική γονέων και παιδιών
- Διαζύγιο
Οι ηλικιακές ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται θεραπευτικά είναι τόσο ενήλικες, όσο και έφηβοι και παιδιά.
Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, οι συνεδρίες είναι ατομικές ή ομαδικές και κατόπιν ραντεβού.
Επιπλέον, υπηρεσίες ψυχικής υγείας παρέχονται μέσω ηλεκτρονικών μορφών επικοινωνίας, όπως είναι η χρήση του Skype, σε περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης.
Είναι επιστημονικός υπεύθυνος σε κέντρο ειδικών θεραπειών και επιστημονικός συνεργάτης ποικίλων μη κερδοσκοπικών φορέων, που ασχολούνται, τόσο με την πρόληψη, όσο με την προαγωγή και αποκατάσταση της ψυχικής υγείας.
Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του σε ερευνητικό επίπεδο αφορούν στις συναισθηματικές και αγχώδεις διαταραχές, στις διαταραχές προσωπικότητας, στην Εν-Συνειδητότητα-Αυτεπίγνωση (Mindfulness), στο Stress και στη μείωσή του, καθώς επίσης και στο Φάσμα του Αυτισμού και πιο συγκεκριμένα στο σύνδρομο Asperger (Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμός). Οι ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργασίες πάνω στο Άγχος και το Stress Reduction, το Mindfulness και την εφαρμογή του σε Ψυχοθεραπευτικό και Ψυχοεκπαιδευτικό πλαίσιο, όπως επιπλέον τις μορφές συναισθηματικού δεσμού του ατόμου με τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του.
Επιπλέον, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη συναισθηματική ρύθμιση, την προσκόλληση και τα γονεϊκά πρότυπα σε σχέση με την εμφάνιση στερεοτυπικών συμπεριφορών σε άτομα που ανήκουν στο Αυτιστικό Φάσμα. Τέλος, το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά σε μια ακόμη μεγάλη ποικιλία θεμάτων σχετικών με τη ψυχική υγεία.