ΜΑΡΙΟΣ Μ. ΜΙΚΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και αρχικά ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο ΑΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα εργοθεραπείας. Ύστερα έφυγα για πρακτική άσκηση στην Στοκχόλμη στην Σουηδία, όπου εργάστηκα στο Karolinska Hospital και στο Huddinge Hospital. Έπειτα, γυρίζοντας στην Ελλάδα, συνέχισα τις σπουδές μου στην ψυχολογία. Συγκεκριμένα αποφοίτησα από το πρόγραμμα ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό νοσοκομείο, στο ξενώνα Καλλιθέας για ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής, καθώς και στο Ειδικό σχολείο Καλλιθέας. Επιπλέον, είναι κάτοχος αδείας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρ.) και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων καθώς και του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών. Έχοντας ως προσωπική αρχή και αξία την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και επιμόρφωση έχω συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια και σεμινάρια με κεντρικό άξονα την σύγχρονη ψυχολογία και ψυχιατρική.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ιδιωτικά και παράλληλα έχω εργαστεί σε ποικίλες δομές ψυχικής υγείας και κέντρα ειδικών θεραπειών, δουλεύοντας με παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Απο το 2012, νιώθοντας την ανάγκη να προσφέρω ποιοτικές – πραγματικά - υπηρεσίες στον άνθρωπο, δημιούργησα ένα πρότυπο κέντρο θεραπείας, το «Σκέψις και Λόγος».